DAY 2, disney challenge


DAY 1, disney challenge


30 days of disney challenge!

Och när jag inte trodde att jag kunde bli mycket töntigare - så blev jag det. Jaja, för er som inte vet det så är jag en grymt stor disneytönt och jag har planerat hur länge som helst att jag ska tvinga Ronja att vara med på en disney challenge här i bloggen (utan att orka ta tag i det). HERE WE GO. När vi besvarar frågorna kommer vi dessutom göra det med en liten twist där vi besvarar dem både med vad vi tyckte när vi var småtjejer OCH vad vi tycker i dagsläget. Enjoy! Nedan kommer frågorna vi kommer att besvara och under vilka dagar.
 
 

never gets oldeverybody dog food

Jag har haft en väldigt produktiv Söndag, vaknade onödigt tidigt där vid klockan nio och sprang direkt ut till katten i lådan för att då även se att den var död. Låg i samma position som jag sist såg den i så förhoppningsvis så dog den fort, istället för en lång plågsam natt i en kartong och jag tvingade senare farsan att gräva en grav till den. Eftersom vi inte har en aning om katten hade en ägare eller inte så gav jag honom i alla fall ett namn - Mr. Big. Eftersom katten var ovanligt stor för att vara en thaikatt. R.I.P Mr. Big. Sen resten av dagen gick jag runt med våra huskatter och drygade med hundarna, som jag egentligen skulle ha duschat men orkade inte, eftersom man oftast behöver vara två för att tvätta dom där djuren. En som håller i och en som tvättar eftersom hundarna annars flyr fältet så fort schampoflaskan kommer fram.

Sen satt jag och sminkade mig i en timma av ren tristess, som jag och en viss Lisa alltid brukade göra då vi var uttråkade. Snacka i telefon medan vi satt och sminkade oss utan att faktiskt lämna huset, just to kill time. Efter det installerade farsan mina nya högtalare och baslåda till datorn, så resten av dagen spenderades med att spela musik med basen uppvriden gånger tusen.  Baslåda måste verkligen vara den bästa uppfinningen ever. Seen satt jag och spelade RUA2 i för många timmar... Eller tills jag hade råd att köpa manen jag vill ha till min enhörning (Yupp, don't judge me). Somnade efter det och vaknade vid fem för att gå upp och träna och NU SITTER JAG HÄR! This is the crazy life in the thai jungle, folk!

Kommer förmodligen spendera natten med att se på film, måste fortfarande se Mortal Instruments som Elin påpekade att "jag måste se" för 3456789 veckor sen. Så ska antagligen göra det nu, som den _bästa_ vännen jag är.


that awkward moment ...

... när man hittar den här mappen på en gammal skiva man sparat i en kartong med bilder från 2001-2008.
JAG HADE UPPENBARLIGEN INGEN SKAM I KROPPEN. 
   
 
Det fanns en hel del mindre smickrande bilder på mig och Ronja också,
men dem tar vi en annan gång ...

poor kitty update

   

Katten överlevde inte natten och nu har vi ett kattlik vi inte riktigt vet vad vi ska göra av med, antagligen begrava det någonstans fint. Well, katt som blev dödad av vår hund hoppas du har det bra i kitty heaven! Visste ni förresten att det finns katter som det växer ut "ängel-liknande" vingar på i Kina?  Självklart är det just Kina som har dom där skumma katterna, ser inte speciellt änglalikt ut heller för den delen. Och eftersom jag är för lat för att faktiskt fixa till en bild på dom katterna i det här inlägget får ni helt enkelt google it!


poor kitty

Gud vad fint att springa ut på gården halv elva på kvällen av att det låter som hundarna håller på att döda varandra, men istället får man syn på att Champ står och drar i en halvdöd katt. Inte en syn jag ville se på en lördagskväll eller någon annan kväll för den delen. Så jag och Nim jagade iväg Champ eftersom dom andra två av våra hundar inte bry sig ett skit om katter, dock vägrade Champ fatta att han inte får tugga på katten som fortfarande halvt som halvt lever så jag agerade hulk för två sekunder - och kastade iväg hunden i nacksinnet. Och han var WAY tung, fyfan... hade ingen aning om att rätt små hundar kan väga så mycket, men det funkade i alla fall för han kom inte i närheten av den stackars katten igen.

Och här i Thailand så har vi inte någon veterinär man kan ringa till eller som har en mottagning öppen, man vet aldrig om katten faktiskt har ägare eller är en gatukatt, man vet inget och här är det verkligen inte samma tänk eller kultur som i Sverige. Så det man får göra i det här landet är att ge stackars katten en fin låda att sova eller dö i och ställa ut den i hopp om att katten kommer överleva, så jag hoppas på att katten överlever natten och kan ta sig hem eller att den somnar in relativt fort. Fy fan, inte trevligt!

28 12 2013

JAHAPP. Så var det lördag. Tanken var att jag och Moa skulle dra ut på krogen ikväll, men jag är fortfarande sjuk (inne på tre veckor nu. So much fun!) och jag vill verkligen försöka hinna friskna till innan jag börjar jobba igen. Dessutom var Moa ute på krogen igår med sina arbetskompisar, om jag inte minns helt fel, och kände sig väl kanske inte supertaggad på att dra ut en kväll till – så det passade båda två alldeles ypperligt att ta en lugn kväll med bio istället. Jag har velat se den senaste hunger games-filmen hur länge som helst nu. Dvs Catching Fire. Jag har ju läst alla tre böckerna två gånger och jag älskar närböcker jag har läst släpps på film också. Så att jag kan glädjas åt allt dem lyckats naila precis som jag tänkt mig det och sura över allt dem väljer att klippa bort för att inte filmen ska bli aslång.

Igår var jag i stan med Ida och tog en fika, snackade lite skit, och avslutade allt med att shoppa lite på mellandagsrean. Tanken var att jag bara skulle köpa en ny foundation, hårspray och möjligtvis nässpray. Men jag kom därifrån med en tröja och ett par inneskor till jobbet också – så det var ju inte helt onödiga köp. Bara lagomt onödiga.

Jag och Ronja bestämde oss ju för att göra en quiz också (som jag självfallet vann). Grymt mycket jobb för en sån meningslös grej måste jag säga. Först skulle Ronja fixa allt i PS, men hon fick multipla nervösa sammanbrott och gav upp flera gånger, så då fick jag göra det istället - vilket är orsaken till att det ser ut som skit. Men jag höll i alla fall ut! Och ja, egentligen vann jag inte. Båda fick 25 rätt av 29. Men jag hade fler "helt rätt" än henne! Fast det skulle ju också kunna vara för att jag inte kunde besvara frågorna ordentligt, utan gav typ fem svar på "Vilket är ditt favoritämne" osv... FAST MAN TYCKER JU ATT EN BRA VÄN BORDE KUNNA SÅDANT. Men uppenbarligen inte.

Uh, jag har sjuuuukt mycket plugg som jag måste ta tag i innan skolan börjar igen också om jag inte ska hamna efter som fan. Så jag tror jag får tillägna min söndag till att fixa alla ersättningsuppgifter för dagarna jag missat samt läsa ikapp mig i böckerna. Är ju snart bara någon vecka kvar innan skolan börjar igen, huhuh.

Och jag orkar inte göra en snygg bild till det här inlägget, så … Det blir inget av helt enkelt. Som ni ser orkade jag inte ens hitta på ett bra namn till inlägget heller. Skyller på att jag är sjuk (lolz)


imagine


end of

Början av året 2013 var det inget fel på, firade nyår i Göteborg och blev duktigt packad, kom hem och tog hand om den finaste hunden Mr. Futcho i en månad. Så hade inte en dålig start på året som jag firat in med plastsyrran Erika men kan gott säga er att jag var bakis i en vecka efter det nyåret. Sen var det dags att fylla tjugo bast och veckan efter ta studenten, där jag både hade en grym födelsedag och student - som jag inte alls hade räknat med så det var riktigt trevligt. Hade som vanligt en grym midsommar och denna gången följde även Elin med och firade med släkten, jävligt nice då det var snack om det i år men aldrig riktigt blivit av förrän nu. Åkte senare på semester i Thailand och träffade massa folk jag inte sett på ca fyra år samt för att träffa nya tillskottet till familjen, och bondade som vanligt med min lifetime friend Eddie - speciellt nu när vi båda blivit äldre. Det bästa med den semestern i Thailand var helt klart dom långa som kändes löjligt korta timmarna i garaget med honom där man bara drack öl, lyssnade på musik och snackade en massa skit.

Bestämde mig efter dom tre veckorna att passa på att flytta ner och jobba i Thailand ett år, så när jag väl kom hem till Sverige var jag där max tre veckor innan farsan kom och släpade tillbaka mig till Thailand. Fyra dagar in på mitt år här så körde Eddie ihjäl sig på sin motorcykel, utan att jag ens hunnit träffa honom än eftersom jag under mina fyra dagar hade haft mycket att göra. Men vi båda tänkte att "äh, vi ses ju ändå på måndag under lunchen" - Eddie dog söndag natt, en dag från att jag skulle få se honom igen. Så 21 September tog det helt stopp för mitt annars rätt bra år och vände det upp och ner till ett av de sämsta. Men kan inte förneka att 2013 är ett år jag alltid kommer minnas.

Missat massa mindre och awesome händelser under året som fyllenätterna med massa olika folk, rockbåten osv. Men skulle bli en hel jävla bok om jag skrev ner allt, men innan 21 September var det faktiskt ett väldigt underhållande år. Många minnen.


the results! (se tidigare inlägg)

 
 
 

quiz time

 
 
 
 

2013


somewhere between hell and home

Så fredags morgonen startade ju bra.... Inte. Först och främst vaknar jag av att en skola har någon slags parad med big ass trummor och trumpeter längst våran gata, trummorna hörde man dock när de var ända borta i grannbyn och sen gradvis blev det allt högre tillsammans med trumpeter då de passerade vårat hus KLOCKAN SJU PÅ MORGONEN! Impulsen att dra upp ett av fönstren och be barnjävlarn att "hålla käften" var väldigt svår att motstå, jag och mitt morgonhumör innan jag fått i mig kaffe går inte bra ihop med barn som leker med trummor och trumpeter. Sen vidare bort till banken igen med farsan där jag som vanligt spenderar morgonen med att vänta ute på parkeringen, utan gatukatten den här gången, eftersom jag hatar att vara inne i banken... Som bestämt sig att temperaturen där inne ska vara samma lika som i nordpolen. När farsan väl kom tillbaka så startar inte bilen. Yes. Så vi är fast på parkeringen utanför banken och ringer Nim om hjälp, som där med ringer någon annan som ska komma och hjälpa oss.

Så jag och farsan hade ju rätt mycket tid att döda i väntan på folket som skulle komma, då man alltid kan räkna med att det kommer ta minst två timmar för allt i Thailand. Så vi vandrar längst någon random gata och hittar ett random café som inte direkt såg... allt för mysigt ut, men vi hade inget bättre för oss och hittade inget bättre så vi satt oss där med massa shady folks. Beställde två latte, som vi drack en klunk vardera av då farsans kaffe smakade vatten och min som om man kokat kaffe på sump. Trevligt. Vidare därifrån till parkeringsplatsen igen där folk nu stod och försökte hjälpa oss med bilen, som vi fick igång och äntligen var vi på väg till kontoret. Men inte förrän vi åkt förbi farsans polare, Stefans, enorma hus och låna verktyg som behövdes.

Väl framme så knölar Stefans grindar som inte vill öppnas automatiskt, som dom ska göra och vi bli fast utanför grindarna. Så vi fick kriga sönder i försök att få upp dom enorma metallgrindarna innan dom faktiskt bestämde sig för att fungera av sig självt, så vi kommer in till gården och vidare till garaget. Och där bestämde jag mig för att hälsa på Stefans hundar där en av dem är en golden som heter Happy och... som verkligen lever upp till sitt namn. Dock tänkte jag inte på att jag hade mina svarta byxor, men drygaste materialet som drar åt sig allt så när jag väl skulle sätta mig i bilen igen så la jag märke till att mina byxor inte längre var svarta. Utan i samma färg som Happy's päls och självklart kunde man inte bara borsta av håret som då bara knölade ihop sig i små äckliga hårbollar, utan var tvungen att sitta där och plocka bort allt hundhår. MEN efter det var vi alla fall på väg till kontoret igen, bra skit.

Och nu sitter jag här och väntar på att arbetsdagen ska vara över så jag äntligen får helg! Lyckan då man också fick reda på att man är ledig på måndag, så man får tre dagar ledigt över nyår istället för två. Hallelujah! Och då ska vi in till Bangkok för att shoppa sönder, eller ja antagligen spendera alla mina pengar på en dyr sak... Om jag känner mig rätt. Eftersom det är rena tortyren att försöka handla kläder i det här landet, they're so little!


I'll blow my brains in your laprandom bilder från random dagar


sov gott, farfar

Tidigt imorse somnade världens finaste farfar in efter att ha skickats runt mellan diverse sjukhusavdelningar och ålderdomshem. Så sov gott farfar, tack för allt, så ses vi igen när det är min tur <3


so accurate it hurtsKnappt hunnit komma till jobbet eller sätta sig ner på sin stol eller ta sin morgonkaffe innan man vart tvungen att springa runt som en idiot. Nu har jag dock ca. trettio min innan jag ska bort till en av våra största hus och checka in sex pers, sen direkt vidare till en annan byggnad då vi egentligen har två check ins på samma tid och på olika sidor av Mae Phim. My stresslevel is way too high. Sen är det massa annat skit i massa andra byggnader som man måste springa runt och fixa i... OCH KAN DET INTE BLI HELG LITE FORTARE?! I'm so fuckin' tired of this shit och människor, dock citerar jag Elin med "turister är inte människor". Nej, they're something from hell. Lol. Alltid dom unga människorna i typ tjugoåldern som är trevligast och förståndigast alla äldre, som man tycker har levt längre och borde fatta mer är ju helt... NEJ, stay positive. Inte deras fel att dom åldras. Pfft. Och hälften av alla är ju faktiskt helt okay men det finns ju alltid folk man får tics i ögat av. Fyfan vad jag längtar till lågsäsong igen då det är nästan helt tomt på människor och frid och fröjd.

Och nu ska jag försöka hinna med att dricka kaffe innan jag måste bort till huset, wish me good luck.

fuck you very much

Så min kära syster skickade nyss dessa två bilder till mig, kan ju gott meddela er om att jag nu vill lägga mig ner och gråta. För er som har missat det har jag crave'at sönder efter gauacmole och tacochips dom senaste månaderna - då det är bland de godaste jag vet - och såklart finns inte det i Thailand, så...

Fuck you very much, Tove!


christmas 2013

God jul, mu mu! < kommer från Mysteriet på Greveholm. För allas information. Hur som helst så är (äntligen) julen förbi nu! Ett lugnt år väntar innan man måste stressa runt för att hitta julklappar som ska stämma in med ens budget osv osv igen. Jag har dessutom varit sjuk sedan den trettonde december, men det börjar äntligen lugna ner sig lite nu. Sååå … Fick pengar av pappa, farmor och farfar och tofflor, vantar osv  av mamma. Samma visa varje år; pappa ger en alltid precis det man önskar sig (pengar) och mamma kommer med julklapparna man behöver, men aldrig tänker på att faktiskt önska sig, hahah!

Så nu sitter jag i sängen med Lucy och värmer fossingarna i mina nya favorittofflor och njuter av tanken på att jag ska ta det hellugnt ikväll. Tänker äta julmat, sitta och snacka skit med Ronja tills hon måste gå och sova för att hon ska upp till jobbet imorgon och sedan somna till en skräckis. < Lajf <3

Ida och dem andra ska ut ikväll, så när jag ligger i min varma säng och myser med Lucy ska jag ägna dem en liten tanke när dem köar in på småkrogarna i decembernatten. HAVE FUN. Oh well, slänger in ett gäng bilder jag la upp på min instagram under julen.fifty shades of tumblr


Så var det julafton igen.

  

För er hemma i Sverige har väl erat julaftons firande nästan precis börjat medan min dag snart är slut, oh the perks med att ligga sex timmar framför svensk tid. Kan ju dock meddela er om att det inte vart något firande för mig utan bara en massa jobb, jobb, jobb det juligaste jag kom närmast till var de kunder som kom in i kontoret med tomtemössor. Väldigt fint. Dock drog jag på mig lite rött läppstift i dagens ära eftersom julafton.. julen är för det mesta jävligt röd, nog det juligaste jag gjort. Annars brukar jag vara klädd i mjukisbyxor, t-shirt och sova hela vägen till Mormors stuga i skogen och väl framme lägga mig i soffan för att sova vidare. Beskriver väldigt väl vad jag tycker om julen också, it's boring as fuck - det var bara kul den tiden man faktiskt fick julklappar. And that's that.

Och nu har jag äntligen kommit hem efter en dag som känts extremt lång och ska äta mackor med skinka på, för det är ju trots allt julafton. Sen ska jag upp på löpbandet och sen vidare till sängen för att somna till morddokumentärer som vanligt. Dock har jag åter funnit något jag verkligen tycker om med Thailand, det faktum att det är helt normalt och OKAY att gå runt med flip-flops till absolut allt. Spelar ingen roll om du har tjockstrumpor på dig eller finklänning eller inga kläder alls, allting går bra med flip-flops. Vilket är väldigt bekvämt då man är som jag och hatar att knyta skorna, dock har jag svårt för hela den här grejen att det inte är fullt så vanligt att använda strumpor... För tanken på alla nakna fötter som springer in och ut på samma golv gör mig äcklad, liksom vem vet vad för bakterier folk släpar på - Fotsvamp?! Nagelsvamp?! Vårtor?! Nej tack.

Så idag sprang jag runt med strumpor i flip-flops av ren lathet, tror jag börjar bli något av en fashionista här nere. Men i alla fall, God Jul på er folk och hoppas ni får det jävligt gött. Är dock jävligt sugen på köttbullar, potatis och rödbetssallad - då det är de enda jag äter från julbordet.


ya' filthy animals


all i want for christmas update

Så idag slutade man inte förrän klockan sju på kvällen trots att ens arbetsdag egentligen slutar fem, vilket inte är nice. Tack vare ett drygt jävla fel med våra chaufförer som inte plockade upp folk vid rätt tid. Så där med kom folk sjukt försenade och självklart var det den största och viktigaste transfern som kom senast. Där det var en stor familjegrupp med ca tio personer som skulle checka in samtidigt, i samma byggnader, i olika lägenheter. Som egentligen skulle ha kommit fram klockan två med tack vare en hel del jävla massa skitfel så kom dom fram halv sex på kvällen, inte ok. Men i slutändan så gick det ändå bra och alla var jävligt förstående och trevliga, fick till och med komplimang för att dom tyckte jag skött det så pass bra och dom kände sig "så väldigt" välkomnande. Deras ord, inte mina. I alla fall kan jag lugnt säga att det gjorde min annars allmänt stressiga och dåliga dag till en bra, alltid trevligt då folk faktiskt uppskattar det man gör och fuck yes. Job well done!

Och nu har jag äntligen kommit hem sådär tjugo i åtta på kvällen och är allmänt slut men skall den som ger sig (hur fjantigt det där än lät, Hej tant-Ronja!) - så ska jag upp på löpbandet ändå. Sen kommer jag väl antagligen heldäcka i sängen eller blir sådär jobbigt övertrött så man inte kan sova ett skit. We shall see.


i'll love you forever.

Så var det hundradagars-ceremoni för Eddie idag och kan gott meddela att det vart tufft, som fan. Klarade inte av att sitta kvar i templet utan vandrade ut och satt mig på en bänk i väntan på att munkarna skulle gjort klart sitt, sen efter det åkte vi alla bort till hamnen, klev på båten, åkte ut till havs där dom släppte ut Eddies aska. Efter det var de vidare till Beach Club för att äta korvstroganoff som var Eddies, och är, min favorit. Så drack en öl, åt, rökte upp mitt andra pack på fyra timmar, innan farsan och jag bestämde oss för att dra hemåt. Kan inte ens beskriva hur utmattad jag känner mig just nu och efter det här inlägget så ska jag dra feting slaggen. Har ingen större lust att gå in på detajer under dagen men ni kan ju tänka er hur det kändes och såg ut, när man för "sista gången" säger hejdå till någon man verkligen älskar. För det är de här ceremonin handlar om, sörjetiden är över och det är dags att gå vidare.

Rest in peace Eddie, I'll spend my entire life missing you.


how to survive a horror movie06:00 am

Det var ett tag sedan jag skrev nu. Typ en vecka (+ 2 dagar. Något Ronja är väldigt noga med att poängtera) Ronja har tjatat som fan om att jag ska skriva, men jag har faktiskt varit kinda busy under veckan. Först och främst så har jag jobbat och pluggat alla dagar utom en och är sjukt förkyld på samma gång. MEN DET ÄR INGET RONJA ACCEPTERAR SOM EN URSÄKT, tydligen. Krävande kvinna det där.

Anyway! Jag skrev anställningsavtal på förskolan igår, så det var riktigt nice! Skönt att ha ett extrajobb försäkrat, trots att jag stundvis kanske inte har tid att jobba jättemycket eftersom jag kommer plugga samtidigt. Jag kan tänka mig att det kommer bli rätt stressigt första terminen – innan man har hunnit komma in i det liksom. MEN det klarar jag! Ett steg närmare eget boende. Nu måste bara Ronja avsluta sitt år i thailand så att hon kan komma hem och kirra ett jobb här i svea rike, så att vi kan skaffa en lägenhet ihop, håhåh.

Har haft en sjukt stressig morgon eftersom jag och pappa ska åka upp till sundsvall lite senare. Och man orkar inte riktigt glömma någonting viktigt, för då … känns det jobbigt helt enkelt. Jag har inte mycket mer intressant att skriva, MEN jag ska sno Ronjas ”all i want for christmas”-idé och göra en egen när jag har kommit upp till söråker. För jag tyckte den var CUTE.

Förövrigt så ska vi fixa den där disney-utmaningen också. Eftersom det ger Ronja magsår att jag lovade den utan att vi har gjort den ännu :( Haha! JAJA, SO LONG SUCKERS. (with love)

 
 

all i want for christmas...


And this, my friends, might be the ugliest thing I've ever done in photoshop history.

fuck, eat, kill etc

Tycker att jag haft en väldligt livad fredag hittills: Först spenderar man morgonen på en trottoarkant och blir heldissad av gatukatten, sen däckar man över sitt skrivbord under lunch, och sen när man helt oskyldigt går ner till stranden för att röka så får man en kuk framför sig. Helt oönskat. Nej men, eftersom jag mer eller mindre däckat under lunchtimman bestämde jag mig för att kila ner till stranden för att sätta mig ack så filosofiskt på bänken vid stranden och röka. Och som vanligt under fredagar så är det en hel den ungdomar som redan sitter under palmerna vid stranden och super, så det var ett gäng inte för långt ifrån där jag satt som direkt började tissla och tassla som en grupp fjortonåriga flickor och snart snubblade en av killarna fram framför min bänk. Bad om ursäkt för att sen hiva fram hela paketet för att kissa på muren bredvid, jag sa att det absolut inte var några problem och hivade fram mobilen för att ta kort - och då blev det genast pinsamt. Dock skrattade hans vänner som fan åt det hela och höjde sina ölfyllda glas mot mig för att skåla, tror killarna valde fel brud att försöka genera. Värst var dock att dom distraherade mig i mitt sms'ande med Elin, fy faen säger jag bara! Men som sagt livad fredag, lyckades precis träna klart också och snart ska jag lyxa till med Nutella. För att helt motarbeta dom kalorierna jag nyss brände bort, yolo!


kill 'em with kindness

Tre timmar in på dagen och jag tror redan jag nått dess höjdpunkt, genom att spendera fyrtiofem minuter utanför banken på parkeringsplatsen. Satt där på trottoarkanten och åt min pocky och rökte mina cigaretten, medans jag blev total dissad av den jobbigt fina katten som jag någon vecka innan postade bild på. Låter lika förjävligt då han jamar. Blev dock bara glad över att han lever och att hans bakben inte ser ut som om det ska falla av vilken sekund som helst, i alla fall så gick det ändå rätt fort att få gjort det vi skulle ha gjort på banken. Då det jag och farsan trodde skulle ta två timmar tog fyrtiofem minuter istället, vilket är ovanligt och snabbt som satan för att vara en Thaibank. Så med andra ord hade jag åter igen en väldigt nyttig frukost... Och så kom jag nyss tillbaka från Poppies och hämtade min macka samtidigt som jag försöker få den otroligt skygga gatuhunden som hänger där utanför att låta mig ta kort på henne. Men icke, hon springer fortfarande iväg så fort man kommer i närheten... Wich sucks, speciellt nu när min rökpolare Bob the Bud har dissat mig också - får hoppas på att han inte blivit påkörd eller något liknande.

Fick även reda på att vi ska in till Rayong på lördag, få se om jag orkar följa med eller inte och på Söndag är det 100 dagars ceremoni för Eddie så vi ska till templet. Han har redan varit borta i hundra dagar, känns så jävla sjukt samt jobbigt och egentligen vill jag inte ens alls tänka på det. Men enligt religionen här så ska man efter hundra dagar säga sina sista farväl för efter den hundrade dagen så föds dom om på nytt, återuppfödelse.


i need someone to hold on toAck vad vacker det är att åka hem till djungeln igen då solen håller på att gå ner och lyser upp naturen, så kikar man ut genom bilfönstret och det första man ser är tre gatuhundar som sätter på varandra. It's magical. Nej men for real, vi åkte till vårat andra standardställe efter jobbet där dom har asgod kyckling som jag dock är jävligt less på nu för tiden. Åter något jag aldrig trodde att jag skulle bli trött på - kyckling med ris. Men efter cirkus tre månader där man åt kyckling fem dagar av sju så just no. Något annat som är väldigt underhållande med är färgen på husen dom har här, allt från skrikrosa till turkos till gult och grönt osv.  Och då är det SAMMA hus som kan ha femtioelva olika färger, men men...

För övrigt ha jag hittat en sjukt bra produkt för mitt hår som gör så att mitt hår faktiskt inte ser ut att vilja ta självmord. I love it! Man gosar bara in det i håret innan man slaggar och låter det verka under natten, vaknar, dagliga duschen på morgonen och voilá - hår som inte är döende. Ska köpa med mig en hel låda hem sen till Sverige eftersom den lär kosta satan hemma i kylan, vill fortfarande färga håret svart dock. Asjobbigt att motstå impulsen att bara görat men nej, skärpa sig.

punk goes pop

 
dallrar bort till jelly land

På senaste tiden har jag spelat en hel del Jelly Splash, av den enkla anledningen att jag inte kan hantera att morsan eller syrran ska vinna över mig. Dock kan jag gott meddela att jag helt klart ligger sist och är allmänt kass när det kommer till det här spelet, men det är beroendeframkallande som fan - precis som Candy Crush var i början innan man istället började hata skiten ur det spelet. Men i alla fall, då man öppnar Jelly Splash så kommer spelet ut med små lines medan det laddar som t.ex. "jagar svamp", "putsar diamanter", "rekryterar jellyarmé" osv. Dock kommer det även små meningar som "Torkar bort slemspår" och "Dallrar bort till jelly land" som jag, som den otorligt mogna tjugoåringen jag är, inte kan låta bli att flina åt varje gång.

Men kom igen, just "Torkar bort slemspår" får mig att tänka på en helt annan kind of jelly i alla fall.


intressant (...) och random fakta om ronja


"Din tänder är så stora och vita att man vill rita på dom" - Tove Kautiainen aka syster.
"Du ser ut som en exotisk... varg" - Sandra Olsson aka Inte Ronja.
"Fan vad blond du är, jag vill trycka dig i röven" - Random fyllegubbe på T-Centralen.


Jag älskar russin men bara om man har dom i yoghurt eller äter dom som dom är, finns dom i lussebullar eller någon annan mat så är det de vidrigaste som finns. När jag förklarade detta för pappa sa han - "Vet du varför? För att du är knepig."

Jag har dödat tre husdjur, INTE MED FLIT vill jag gärna påpeka. När jag var superliten typ två-tre år, så skrämde jag ihjäl min syrras undulater. Minns antagligen bara det här för att det var en sån traumatisk upplevelse, men hon hade i alla fall ett par fåglar som jag brukade skrämma för jag tyckte det var kul då dom flög... eller bara rörde på sig i buren. Men en dag skrämde jag dom lite väl mycket och dom båda ramlade ner stendöda från sina pinnar. Min familj och min äldre syrra, Veronika, som ägde fåglarna fick inte reda på detta förrän julafton 2012.

Det tredje djuret var min första Degus, som hade smitit och sprungit in under soffan. Så skulle jag sätta mig på knä och titta under soffan, och sekunden innan mina knän landar på golvet så springer lillråttan rätt under dem. Så jag bokstavligen råkade sätta mig på mitt husdjur så jag mosade the living shit outta it, jag kan också meddela att jag grät i tre dagar och kom inte över skiten förrän morsan berättade att hon också råkat döda sitt första husdjur. En sköldpadda som hon lämnade på balkongen och glömt gett den skugga för solen, så den dog av överhettning.

Jag en gång träffade på en kvinna i Väsby som ville göra mig till vampyr? Och fullt seriöst satt och snackade om sin vampyr klan och hur bra jag skulle passa in i den? That was freaky as fuck, speciellt när bruden var minst 45 bast och såg ut som hon när som helst tänkte bita mig i nacken and go alla vampyr on me. Och vi var ensam i ett rum eftersom en viss person (SANDRA!!) lämnade mig ensam med henne. Men jag sa lugnt och fint att jag skulle tänka på det, eftersom hon vampyr kärringen påpekade att jag såklart hade "betänkes tid" - gav henne ett falskt nummer and got the fuck outta there.

När jag var på väg till Älvsjö så satt sig en man framför mig och började onanera, så jag började skratta och han sprang iväg? Detta har dock hänt alldeles för ofta för mig så fort jag ska till ghetto Örby där Elin bor. Men detta kan bero på att jag är den största mongomagneten också, for real.

Jag dansat med rumänska zigenare runt en livs levande brasa ute i Högdalens skog? Men bara med kvinnorna såklart då männen endast stod och såg på samt valde musiken, och let me tell ya' people - dom där kvinnorna kan rulla på höfterna vare sig dom är 20 eller 80. Så dom försökte lära mig det också men ja... let's not. Dom kunde ingen engelska och jag kunde ingen rumänska men fan vad kul det var!

fifty shades of tumblr


for you to come back

Fick nyss reda på att vårat löpband bara räknar upp till 999 kalorier. Vad är det för skit?! Någon slags spärr på att man inte ska träna för mycket?! WHAT. Bra irriterande i alla fall för nu har jag nada koll på hur mycket kalorier jag bränt idag, thanks for that stupid ass löppryl. MEN JA, ska inte klaga över sånt men måste ha något att tjöta över då min dag har vart otroligt ospännande. Spenderade dock middagen med att awkwardly se på då Nim masserade farsan på vårat standard gatukök vi brukar stanna och käka på innan vi åker vidare till djungeln. Ooch varför är det alltid så jävla gott att röka efter man tränat? Make no sense.


Mae Phim Beach, motherf's!

Fick nyss förslaget av Nim att springa ner på stranden och ta kort eftersom den är finast under dagen då solen står högst upp på himlen. Så jag följde hennes råd eftersom det är rätt skam att jag jobbar tio meter från stranden och aldrig går dit, sen tryckte farsan ner sin systemkamera i handen på mig och bad mig ta kort med den istället and off I went. Och jag har helt glömt bort hur kul det faktiskt är att ta kort när man har något att ta kort på, så sprang runt på stranden och fotade allt och lite till... Och tror det är den längsta tiden jag tillbringat ute i solen sen jag kom till det här landet. Men i alla fall så tänkte jag bjuda på några bilder från Mae Phim Beach, enjoy!


Royal breakfast

Imponerande kallt imorse, för att vara Thailand (so calm you tits, swedish peeps), och trodde aldrig att jag skulle ha det problemet som hemma i Sverige under vintertid. Då man håller på att frysa ihjäl då man drar av sig täcket så det tar en kvart innan man faktiskt samlar styrkan att lämna sin varma säng, men det värsta är ju helt klart duschen. Så skönt att stå i varmvattnet men att kliva ut igen är ju en ren jävla skräckupplevelse, fy satan vad kallt det var så snokade snabbt reda på farsan kofta som jag nu fortfarande sitter och gosar ner mig i. Eftersom jag inte var så high på att blogga igår (Fast Elin är så ohigh man kan bli på att blogga) så ska ni få en AWESOME update på min AWESOME DAG igår... Skoja, gjorde inte ett skit.

Men farsan hade besökt våran älskade kusin Esa i Pattaya och som vanligt när man hälsar på den zigenaren så kommer man hem med minst fem kassar fyllda med saker. Tror dock Esa lyckades slå rekord igår då farsan kom hem med hur mycket saker som helst, det var allt från nutella till kaffekokare och hårprodukter till en stor jävla boombox. Sen tror fortfarande våran Ziggekusin att jag är tio bast och gav mig en liten, rosaglittrande väska... Jag önskade att jag kunde säga att han drev men jag kommer nog alltid vara tio år gammal för Esalainen. För övrigt så spenderar han alltid tiden i Pattaya och av sju av sju dagar så är han full, och skaffar sig alltid mer tatueringar trots att han nästan intill inte har någon otatuerad hud kvar. Nämnt att ziggefan också har guldtänder? Och ser ut som Elvis? He's awesome. Min släkt det!

Annars så käkade jag en åter igen väldigt hälsosam frukost i bilen på väg till kontoret dvs. kakor och green tea. Imponerande att jag inte är fetare än vad jag redan är, äter ju seriöst bara en massa onyttigt skit om dagarna. Oh well! Påpekade jag att jag fortfarande fryser? Trodde aldrig jag skulle behöva uppleva det här problemet i Thailand but the day has come.22 jump street 2014
life shutdown

Gör mig redo för en dag i sängen och helt stänga ute resten av livet, tack vare sömnbrist som orsakades av en av våra gårdshundar. Som tyckte det var en för jävla bra idé att börja skälla klockan ett på natten och inte sluta förrän man blivit tillräckligt förbannad för att inte kunna somna om igen. Vill aldrig ha otränade hundar runt mig igen som inte ens lyssnar på när man BER DOM HÅLLA KÄFTEN och låta fågeln i trädet vara. Så när alarmet gick av så matchade vädrets ens kassa humör med superregn. Så nej tack. Hade turen att jag inte hade några som helst out eller in check idag på jobbet så kunde unna mig en dag hemma, bra skit. Tror dock aldrig jag hatat en hund lika mycket som idag! Fy fan och då är det ändå min favorit av våra gårdshundar, förbannade skithund.

Börjar för övrigt bli sjuk också då mina halsmandlar blivit lika stora som meloner och kroppen min inte vill behålla något jag käkar, som vanligt. Den här dagen blir bara bättre och bättre, men kan ju inte ha en bra måndag utan att tisdagen ska bli pure shit. Nu fattas det bara att det ska bli strömavbrott och det ska vara en stor jävla djungelspindel i köket igen, det hade vart ultimat. Fucks sake, jag klarar uppenbarligen inte av att bli störd i mitt sovande - PMS monster without the PMS.


shoot me from my good side

Sjukt nice måndag, tror det var the maltesers och My Mad Fat Diary som helt klart såg till att Måndag blev en bra sådan. Trots att det har vart helt galet jävla mycket att göra så har det vart ovanligt trevligt folk, jag och Malai åkte runt på vår moppe över hela Mae Phim och checkade in folk. Alla var helt jobbigt trevliga och glada så man kunde inte annat än att bli jävligt glad själv, inga problem - ingenting - utan allt flöt på nästan för bra. Sjukt fint väder och chips till lunch sitter aldrig fel heller (tror jag måste vara den nyttigaste människan ever). Tror inte jag haft en sån skön måndag på länge men måste helt klart påpeka att det är bra duktigt läskigt att sitta i den där sidovagnen på mopparna, speciellt när vägarna är skit och mopederna är så överdrivet trimmade som det går.  Men hey, living on the edge och det är jävligt fint att sitta i den där vagnen när man åker längst stranden och hatar alla som har semester och kan spendera tiden där. Inte för att jag direkt tycker om att sola och bad.

Åkte direkt hem från jobbet och kom hem innan solen gått ner, vilket alltid är peppt och eftersom jag åt choklad till frukost och chips till lunch är det bara att ställa sig på det där förbannade löpbandet. Go, go, go! Random bilder från dagen där dom i en byggnad redan pyntat sönder med julgranar, tomtar och "Happy new year" skyltar och random screencap från MMFD (då jag tyckte han var så sööt, look at that squishy face).

 

necks are cracking sideways[...] no words / update!

"However, while the picture shocked thousands of Twitter users it is claimed to be a fake as it has been circulated for more than a year. In the past websites have claimed the picture showed a man eaten in China in August 2012 and a person eaten in Indonesia in January 2013. Website The Hoax Slayer also alleges the picture has appeared on the web since at least September 2012.
 
It adds while people have been killed by large pythons "credible and substantiated reports about adult humans actually being swallowed whole are very rare". The first recorded instance of a python eating a person was in 2002 when a 20-foot python reportedly swallowed a ten-year-old boy whole in Durban, South Africa."nyttig frukost deluxe

Godmorgon från Thailand! Vaknade för ca fyrtio min och startar dagen med maltesers, kaffe och My Mad Fat Diary - kan fan inte bli så mycket bättre! Och jag har precis börjat se igenom MMDF (My mad Fat Diary) för andra gången då första säsongen bara är sex avsnitt och det tog mig bara en kväll att ta mig igenom alla... Och jag är helt jävla superförälskad i serien, känner igen mig lite väl mycket i vissa fall. MEN NYA FAVVOSERIEN ÄR MMDF! Och vill bara att det ska bli februari så andra säsongen kommer ut.[...] no wordsi want to wake up where you are

Lyckades säga nej till Swensen's men inte KFC, då jag vart sugen på nuggets enda sen jag såg Tyler Oakley göra the nugget challenge. Vilket bara är illa men jag fick mina nuggets idag i alla fall! Höll också på att bli döv i mataffären där de hade den absolut högsta volymen på julmusiken och det var glitter samt tomtar överallt, vilket är rätt underhållande då man i thailand inte har något s.k.... julafton som man firar. De flesta vet inte ens varför man firar det men det är ju bara ett fint tecken på vad dom gör för oss turister (...). Det är inte bara mataffärerna dock, utan varenda affär man kan hitta har glitter och något dom i alla fall tror har med "julen" att göra, men visst är det duktigt fint när dom faktiskt pyntar hela städer och sånt. Vilket dock är mer för nyår än något annat.

Något annat som jag alltid stannar och rynkar näsan över är då man går förbi halva ansikten av grisar och kyckling fötter i mataffären, vem köper ens sånt?! Och hur fan tillagar man det och hur _fan_ kan det vara gott? Så pass gott att man faktiskt säljer det i affären, do not get it. Skulle dock inte banga på att testa, bara för att veta vad kyckling fötter och grisansikte nu kan tänkas smaka som. Från thaimat till svensk mat så är jag så jävla sugen på tacochips och guacamole, finns det i thailand? NO x 1000. Så jävla less, all I want är att äta tacochips dränkta i guacamole... Så jävla gött!

Och kom nyss på att ja helt glömt bort min tvätt, som vanligt. Fuck.


goodvibes

Idag fyller min mormor år, hela 67 år gammal nu för tiden och mer vältränad än vad jag är. Önskade att jag skämtade med det gör jag inte, skulle aldrig vilja följa med den superkvinnan på en powerwalk för jag skulle väl dö efter ca. fem min. Men grattis som fan till min älskade momo! För jag kunde inte säga mormor när jag var liten och efter det har de alltid vart "momo", jag sa också istället för ballong "blong" hela tiden då jag var ute med farsan för jag hade väl en förkärlek till "blonger"... Så farsan fick alltid höra "Pappa, jag vill ha blong!" (bara jag som tycker det låter fel eller?)

I alla fall har min helg var otroligt livad, där jag gått och lagt mig innan tolv på natten och vaknat onödigt tidigt för att träna. This is the crazy life of Ronja in the jungle! Om inte annat kanske jag lyckas gå ner några kilon innan jag kommer hem till Sverige igen om typ ett år, man kan ju hoppas! Nu är jag åter vaken med tuppen då jag vaknade klockan sex av att det lät utanför fönstren, tog några minuter innan jag fattade att det var någon jävla superskur. Just love it när man vaknar av super-djungel-regn (...)... Men i alla fall så ska jag snart ställa mig och träna innan vi ska iväg till Lotus som det heter och shoppa lite, så mer produkter till mitt hår och ansikte here we come! Och så måste jag samla ihop tillräckligt mycket styrka för att säga nej till att ta en glass på Swensen's när vi är där borta. För dom som inte vet eller aldrig vart på Swensen's - google it. Det är fan glass heaven, tror dock inte den kedjan finns i Sverige? Aldrig hört eller sett något av det i alla fall.


bitstrips addict


jag bor i ett rosa hus i djungeln

Är fan inte många som kan säga det och eftersom jag vaknade onödigt tidigt på en lördag morgon så kunde jag väl dela med mig av några bilder av huset. Skulle väl egentligen lagt in bilder på mitt sovrum och vardagsrum som pretty much is the same room in general men... sånt orkar man inte, så det får bli en annan gång. Själv har jag ingen aning vad jag ska fördriva tiden med då man vaknat klockan SJU på morgonen for no reason, kanske lika bra och låtsas sig vara hurtig och ställa sig på löpbandet - eller tvätta...

Eller bara sätta sig utomhus och bli terrad av hundarna medan man försöker ta sig en rök, inomhus blir jag också terrad av katter - speciellt av våran svarta katt som hänger efter mig konstant. Vilket är jobbigt då hon snackar 24/7 och som alla katter i thailand låter hennes jamande som om någon håller på att dö, sen har hon skaffat sig en vana att for no reason bita tag i min handled? Och bara hålla i den. Precis som en av våra hundar, Mosti, gör. Vet inte om det är en normal sak som djur pysslar med men är inte allt för förtjust att ha hund eller kattsaliv på mig.


Clementine von Radicsthis never fails to make me laughi wanna be a kennedy

 
 
När folket på andra sidan jorden började vakna till sådär tolv på dagen för mig, fick jag också reda på tack vare alla svenska instabilder och facebookstatusar att det är Lucia! Hade jag annars helt missat inte för att vi direkt har något fint Luciatåg att kika på här men när jag var förbi Poppies tänkte jag köpa mig en lussebulle... men slutade med att jag köpte mig en snickers och green tea till lunch. Ovanligt skön Fredag för mig i alla fall som sitter i kundservice, knappt några kunder alls idag förutom standard saker som snabbt går att fixa och därav allt bloggande. Man blir rätt snabbt rastlös då man bara sitter rätt upp och ner på ett kontor, nästan så man börjar sakna folk som klagar och inte kan bestämma sig om dom ska hyra en moppe eller två eller tre eller ingen alls.

Efter jobbet åkte vi direkt över till andra sidan gatan där den nya byggnaden Grand Beach är more or less klar, tillräckligt klar för att folk ska ha flyttat in. Så en av våra kunder som mer eller mindre köpt alla lägenheter på våning två hade en liten öppning slash inflyttningsfest i sin största lägenhet. Dock var jag mer sugen att springa upp på taket och se poolen, och fy satan vad fint det var - hade inte haft något emot att ha en lägenhet i den byggnaden. Någon ge mig några miljoner så jag kan ha en lyxsvit med utsikt över havet? Är väl inte så mycket begärt?

Därefter var det raka vägen hem och istället för att hamna i soffan så ställde jag mig direkt på löpbandet. Vilket jag måste göra till min nya vana, för sätter jag mig i soffan det första jag gör så kommer jag inte därifrån sen. Sad but true! Dock var det jäkligt trevligt då man slog upp skärmen på datorn och insåg att man kunde komma in på svenska sidor på sitt hemma internet, får se hur länge det håller innan det horar ut igen.

Och ni som undrar varför Elin är så tyst, är för att hon provjobbar med att vakta sovande barn och sätta lock på deras ritpennor.
Ännu har hon inte lyckas ta död på någon unge så thumbs up!


the kind of shit you get on your tv ♫

Eftersom alla är så sjukt intresserad av mitt liv (...) så tänker jag ta mig tiden att lista upp skit som jag ser på för att fördriva tiden med. När jag t.ex. är hemma i djungeln inte har ett skit att syselsätta mig med, vilket är rätt vanligt, så är det någon som sitter på en bra serier eller film - TIPSA! Jag måste fan ta mig tiden att köpa mig ett playstation också, så jag har något annat att döda tid med. Tills dess att jag faktiskt vågar ta mig ut själv på vägarna i Thailand, vilket - people - är scary as fuck.

Awkward
- Sket helt i första säsongen och hoppade rätt in i andra bara för att Nolan Gerard Funk (snygg, snygg, snygg!) fick en roll i serien. Vilket är helt ärligt det enda anledningen till att jag ser på den, för annars så tycker jag inte serien är för bra - men helt okay rolig så avsnitten går hyfsat snabbt i alla fall. Lär dock sluta se på den så fort den snygga kille försvinner. Hashtag legit.

By the way,
Är det någon annan som också ser på filmer och serier som egentligen är askassa bara för att det är en jobbigt snygg person med? Själv kan jag knappt komma ihåg alla, specifikt, shitty filmer jag plågat mig igenom just for the sake of one pretty little boy.

American horror story COVEN - Har även följt dom två första säsongerna och AHS är alltid så jävla jobbigt bra dom första sex avsnitten... innan jag tröttnar? Vet inte om det bara jag som har det problemet men det har jag även gjort nu med tredje säsongen, som jag verkligen var helt besatt i till en början. Men nu minns jag inte ens vilket som var det sista avsnittet jag såg på innan jag tappade orken, vet inte ens hur många avsnitt jag måste se ikapp arrgh. Första säsongen av AHS är faktiskt den enda jag helt kollat igenom alla avsnitten på, jag suger. Evan Peters som är med i AHS gör även serien väldigt mycket trevligare att se på.

Geordie Shore - Yupp, sett alla sju-åtta säsonger av den serien och det slår aldrig fel att sitta och skratta, skämmas, äcklas och bara helt enkelt roas av fulla britter... Som skiter ner sig, kissar ner sig och spyr på samma gång och gör upprepande misstag med att ligga med samma folk i "huset" osv. Och det är mer eller mindre samma sak i varje jävla säsong bara olika länder, men vad fan! Hjärndöd teve kan vara rätt jävla skönt att se på ibland, speciellt då man är bakis och inte orkar fokusera allt för mycket.

Attack on Titan - Anime, yes. För dom som inte vet eller har missat det så ser jag på en hel del anime. Speciellt dom men genren gore för annars är det inte speciellt kul med sjukt weird, enorma, glittriga ögon och fluffiga rosa hjärtan i bakgrunden - no way josé. Det ska vara weird, enorma, glittriga ögon som är urgröpta ur ansiktet på... Whatever. Följer denna serie slaviskt för den är jobbigt bra och har samma fetisch som Game of Thrones = avrätta alla karaktärer man älskar så att ens själ krossas i tusen bitar. (...) Anyway -

Några andra nasty och awesome animes man borde se är; Mirai Nikki och Psycho-Pass.

Game of Thrones - TOG MIG ETT TAG, för jag kom först bara till hälften av andra säsongen innan jag tröttnade. För lets face it, andra säsongen är rätt boring jämfört med första och jag tröttnar löjligt fort och lätt på saker. Något av mina största issues här i livet. ♥ Så det var inte förrän i år jag lyckades se igenom allt, där jag helt enkelt på nytt laddade ner alla säsonger och såg hela skiten på raken. Tredje säsongen är, hands down, bäst än så länge trots att jag många gånger ville kasta datorn i väggen pga. vissa som dog och fyfan vad jag längtar till fjärde säsongen!

Och senaste serien som jag lagligt laddat ner, helt klart, är My Mad Fat Diary efter att jag tidigare idag kommit över några gifs från den på tumblr. Och den verkade rätt underhållande indeed så här har ni trailern:gunther is back

Med en ny låt som heter "I'm not Justin Bieber, Bitch". Vet inte vad jag ska säga om låten förutom att Gunther får en att take a trip down memory lane med sina äldre låtar som Ding Dong Song och Tweeny Weeny String Bikini. Som nu känns jävligt opassande att man sprang runt och sjöng och lyssnade på när man var elva bast? Charmigt det. Samma sak med Barbie Girl där man aldrig fattade varför lärarna inte ville att man skulle gå runt och sjunga på den när man gick i... typ trean? Förrän man blev äldre och faktiskt förstod innebörden av texten."En film, det visste jag väl"

Men titta vad mycket fint man kan hitta då man scrollar längst bak på sin Favorit-lista på Youtube, jag och en viss Lisababy som spenderar för mycket tid framför hennes dator för att ta egobilder - så vi blir så pass utmattade att vi inte ens märker av att vi råkat byta till video. Minns inte ens att jag såg ut sådär 2011, det är väl bra att man i alla fall utvecklas lite varje år.fifty shades of tumblr


Trick Shot Titus

Alltså, sånt här gör mig löjligt glad. Jag vet inte ens varför. Ungen är bara så jävla grym?! Det kanske beror på att jag, som den fullständigt talanglösa personen jag är, tycker om att glädjas åt ANDRAS talanger ( eller ...? )
 
 

the beach club


life is good

 
Oj oj oj. Nu jävlar, mina vänner, är jag on a roll. Igår eftermiddag fick jag antagningsbeskedet som berättade att jag kommit in på södertörns högskola och dessutom var reserv 3 på Stockholms Universitet - så det är en rätt bra chans att jag kommer in där med. Vilket jag verkligen hoppas, för det var mitt förstahandsval! På det så berättade Ida att hon kommit in på lärarutbildningen på Stockholms Universitet också! Vilket självfallet gjorde mig aaasglad, för det vore så himla roligt om Ida skulle flytta ner hit till huvudstaden och bli min klasskompis igen. Precis som i årskurs fyra och fem ;) Det roligaste med det var att jag inte riktigt visste att hon hade sökt det ens, så jag fick verkligen en chock (en positiv sådan dock!)
 
Och som om inte mitt liv var tillräckligt bra vid det laget så fick jag dessutom ett samtal klockan nio imorse. Och eftersom nio på morgonen vanligtvis är en tämligen onaturlig tid för Elin Norberg att vakna så missade jag samtalet. Men sedan kom jag ihåg att jag, utan att tänka mycket mer på det, skickade in en jobbansökan till en förskola angående ett vikariat kring tolv på natten innan jag gick och la mig igår - så jag skyndade mig genast att titta upp nummret på eniro - och tror ni inte det är förskolan eller?! Så jag skyndar mig att ringa upp (allvarligt, tog typ två minuter fr.o.m att stackaren ringt mig. Hon lämnad ett röstmeddelande som inte ens hann komma fram innan jag ringde upp. Hon lär ju inte ens ha hunnit lägga ner telefonen ...) och nu är det bestämt att jag ska komma och provjobba imorgon! Jag är grymt glad! 
 
Jag snackade med en supertrevlig kvinna som förklarade att dem först och främst hade tänkt sig någon som kunde jobba heltid, men att hon tyckte jag lät aktuell och att vi därför kunde lägga upp en schema som passade mitt plugg-schema. Det hela verkar liiiite för bra för att vara sant, så jag mer eller mindre väntar på någon form av katastrof att slå ner. Men vi får väl se!
 
Nu vill jag bara att min bästa vän skyndar på sitt år i Thailand lite så att vi kan börja kika på lägenheter och sedan känns mitt liv PUUURFECT.
 

wild thing, you make my heart sing

Som alltid då man faktiskt bestämt sig för att "spara håret" i ett år, så får man största jävla cravings'arna att göra något med det. Helst vill jag bara knata över till frissan och färga håret svart, in med massa hårförlängningar så man har hår ända ner till midjan - jatack. Fast alla mina thaivänner fattar inte ALLS varför jag skulle vilja ha svart hår, då de strävar efter brunt eller blont hår i det här landet och tycker min färg på håret är jätte fint.  Deras andra mode är att försöka vara så bleka som möjligt, därför de springer omkring i långarmat och paraplyer under dagarna för att inte få sol på sig. Åter en sak dom tycker är "beautiful" (som dom alltid säger) är min hudfärg... vet inte om jag ska ta det som en diss eller inte, jag som hemma i Sverige klassades som någorlunda brun i alla fall. Så om dom tycker jag är blek så skulle Elin klassas som ett helgon i det här landet. <3

Men tillbaka till håret så pallar jag inte riktigt ta chansen att kirra det här, tack vare solen och värmen i Thailand så skulle allt vara blekas ur och klimatet här är inte snällt mot skandinaviskt hår. Så känns inte riktigt värt det trots att jag _verkligen_ vill... Så får helt enkelt plåga mig själv genom att sitta och titta igenom alla jobbigt snygga hårbilder på tumblr.com. Nej fan, man kanske borde raka av håret och köpa massa peruker? Lär ju spara en jävla massa tid och pengar i alla fall, yålå!

Update från kontoret då, det är ovanligt tyst idag och till den grad att jag faktiskt sitter och är duktigt uttråkad. (Därav tumblr och dess hårbilder) MEN borde väl inte klaga och nu kommer säkert en storm av kunder komma in på en och samma gång, bara för att jag påpekade att jag är "uttråkad". Vore bra jävla typiskt. För övrigt har mitt internet hemma i djungeln horat ut med att helt bojkotta svenska sidor, så kommer inte in en enda sida som slutar med ".se" - vilket är rätt sugande då man har sin blogg på Blogg.se.


the girl under you that makes you crynightmares 2.0

 
Apropå mardrömmar så påminde Elins om att jag också haft en dröm där jag vaknade upp panikgråtandes. Dock var det här då jag gick i sexan och var allmänt barn fortfarande men jag minns fortfarande drömmen sjukt tydligt. Det hela cirkulerade runt att jag tillsammans med min familj befann oss på ett fartyg, för uppenbarligen skulle vi någonstans men jag minns inte vart. Dock hindrades allt detta med att det helt enkelt kom en tsunami och sista minnet jag har innan fartyget helt välter över, och alla slungas i vattnet osv. är att jag håller hand med farsan. För har helt enkelt lovat att inte släppa taget om den, dock vaknar jag senare på en random liten "bergsö" mitt i havet där man nu kan se massa likrester efter folk och fartyget. Vilket jag dock inte har tid att tänka på då jag vaknat upp ,för första tanken var - "Jag måste hitta farsan". Så jag börjar hetsa mig igenom ön jag befann mig på och snart hittade jag min farsas kropp bland stenarna, allmänt förvriden och med benpipor som stack upp överallt, tomma ögon som stirrade rätt upp mot skyn samtidigt som en kråka satt bredvid och pickade ut ena ögat på honom.


Sen vaknar jag av att min faster väcker mig för att jag hade börjat panikgråta i sömnen. Ronja, tolv år, hade redan då duktigt morbida drömmar - kanske dock har med att jag alltid skrev historier om mördarhästar och flådda människor som jagade efter barn för att få deras hud i min "sagobok". Normal unge 93. Bästa med alla mina gamla berättelse böcker som liten är att jag under hela trean stavade kär som "sär", och när jag väl bestämde mig för att skriva en normal berättelse så postade dom den i Rosersbergs tidning! Den ni, inte illa pinkat (...). Handlade åter om hästar där de vita pållarna mobbade den bruna och då de bruna hästen räddade dom vita från vargen, så blev dom alla kompisar! ... Inte alls ett krävande budskap: "Hey, om du offrar ditt liv för att rädda dom som mobbar dig - så kommer ni helt klart bli polare!". Bra skit.


honey boo boo


stay in school, kidz!

 
 

hold on, bitches ~

... för jag filar på en awesome disneychallenge som Jag och Ronja ska göra senare!
 
 

[...] my only sunshine

 
Äntligen hemma igen! Jävligt skönt att vara hemma innan solen gått ner för en gångs skull och denna dag har likt alla andra har vart kaos, och då hade jag ändå inga in- eller out checks. Men en hel del kunder som ville ha sin tvätt fixad och udda krav som att det endast får tvättas i _bara_ vatten osv. Bästa är ändå när kunder bara pratar finska eller polska... eller vad det nu är för språk med en - trots att man minst tre gånger påpekat att man bara snackar svenska eller engelska. Men det verkar vara väldigt svårt att förstå för vissa, då de glatt snackar på i ett helt annan språk som man fattar absolut noll av, fint det. Vilket oftast slutar med att man bara står där och ler samt nickar på kommando, samtidigt som man dödar personen hundrafemtioelva gånger in your mind. <3 Dock var det ovanligt segt på eftermiddagen och där med otroligt skönt, då man fått max två timmars sömn inatt. Vilket vid tre-fyra tiden började kännas av jävligt ordentligt.

Annars då! Ja, min lunch idag var en liten burk pringles chips och cola light som det hälsofreak jag är. (...) Tog mig även en promenad på stranden under lunchen (hälsofreak som sagt) och spenderade tio min ute i solen = solsting. Typ. Så när cigaretten tog slut var det raka vägen till kontoret och tryggheten i skuggan, haha! Älskar att jag flyttade till ett sånt pass soligt land då jag varken tycker om att bada eller sola, passande! Dock måste jag helt klart hålla med om att det här är den bästa December månaden jag någonsin vart med om, ingen snö och ingen kyla. Inget vara strandad i Sigtuna för att SL-trafiken horar ut osv. Bästa är fortfarande att det inte finns någon tjat om julafton what so ever, tror inte ens vi kommer fira julafton och det är duktigt nice, dock ska varenda restaurang såklart ha s.k. "svenskt julbord"... Man äter ändå bara potatisen och köttbullarna?!

Random nog har jag också gått runt och nynnat på "You are my sunshine, my only sunshine"-låten hela dagen, utan att veta vart fan det kom ifrån. Men den låten är ju förjävla fin så är väl lika bra att posta den i bloggen, it most be a sign./ nightmares /


Tänkte dela med mig av vad jag drömde inatt, eftersom det var HEMSKT. < lol, dramaqueen. Nej, men – for real tho. De som känner mig vet att jag drömde mardrömmar mer eller mindre varje natt under två års tid i fyran-femman (gick t.o.m till mardrömspsykolog and stuff - very serious buisness, lol) Efter dem åren har jag i alla fall nästan bara haft mardrömmar som inte riktigt skrämmer mig, utan snarare är sjukt obehagliga. Vanligtvis är jag dessutom otroligt medveten om att jag drömmer och kan vänta ut mardrömmarna – och när det väl kommer mardrömmar, där jag inte fattar att jag sover – som inatt – så vill jag alltid dö lite av panik på morgonen.

Jag drömde att jag, Ida, Moa, Madde och Mikaela skulle iväg till en liten stad som hette Stuvsta och som låg ungefär en timma med tåg ifrån Sundsvall. (Jag har ingen aning om den staden finns. Den gjorde det i min dröm iaf! ) Vi skulle dit för att festa (chock!) Ida tog i vanlig ordning på sig planerarrollen och jag minns hur jag frågade när vi skulle åka, och föreslog klockan åtta på morgonen så att vi hinner. Ida påpekar då att det var sjukt tidigt och att kring tre var bättre, så sagt och gjort bokar jag en tågbiljett tre. Halv tre är jag påväg till stationen och ringer Ida och dem, grymt irriterad, och frågade om dem är påväg. ”Nej” svarar Ida och förklarar att dem andra inte var färdiga osv – så jag missar mitt tåg. Jag beställer då ett nytt tåg, vid sju, som jag också missar pga dem andra. Och jag är sjuuukt arg på Ida när hon väl dyker upp med dem andra – för att jag måste kliva på tåget trots att jag inte har en biljett. Och dessutom hade slösat bort massa pengar på biljetter vars tåg jag missat pga dem.
    
När jag sedan sitter på tåget, (båda bråkar med varandra hela tiden – för att jag tyckte det var Idas fel, för hon planerade allt, medans Ida påpekade att det var dem andra som aldrig blev klar), så sitter jag och Ida först på en trappa mellan två vagnar och hon visar mig massa gamla papper hon hade med sig – som någon hade skrivit ner weird ass meddelanden på och gett till henne när dem satt på bussen påväg till tåget. Hon förklarar att det var en gammal, obehaglig man som gett henne alla. Bl.a stod det: ”I know what you did” och ”Im comin’ after you” (Japp, jag är internationell i mina drömmar)

Senare när vi sitter i bistron (i ett försök från min sida att undvika biljettsnubben) så dyker det upp en smal, lång, gänglig man som typ… tvångskramar Ida och hon försöker komma loss (vilket inte är särskitl svårt för han är helt lealös, ser skit-freaky ut) och jag blir asarg och trycker bort honom från henne – men då börjar helt plötsligt flera människor i rummet vända sig mot mig. Precis lika lealösa och tomma i blicken som honom, och dem går mot mig och typ… trycker sig upp mot mig, och biter mig, och drar i mig. Och jaghar ingen aning om vad jag ska göra, för ingenting gör egentligen ont; jag känner mig bara så otroligt trängd och stressad och panikslagen och rädd. Och Ida är borta.

Resten av drömmen spenderar jag med att springa runt i tåget, som var helt dimmigt, och undvika alla människor – för efter att ha frågat en och annan om hjälp så märkte jag att alla var sådär konstiga och försökte trycka ner mig mot golvet och bita mig osv. När jag försökte begå självmord dök dem upp och fixade så att man levde igen tho – bara för att man inte skulle kunna FLY THE MISERY. Hela drömmen är jag dessutom allmänt förvirrad kring om jag är i verkliga livet eller fortfarande kvar i mardrömsvärlden – för ibland hittar jag Ida och dem andra – men då visar dem sig gång på gång vara likadana som alla andra. < grymt frustrerande.

Så jag gömmer mig, kastar saker på dem, välter saker för att dem inte ska hinna ikapp osv – innan helt plötsligt Mikaela dyker upp, från ingenstans, när jag gömmer mig och säger: ”Kom Elin …” Och jag – grymt skeptiskt vid det här laget – säger: ”Nej, vadå? Vad ska du göra?” Och hon leder mig bort genom tåget, förbi alla som helt plötsligt är någorlunda normala, och bort till ett bord där alla står. Och drömmen slutar med att jag blir så jävla glad över att se dem att jag börjar gråta – och spy – och när jag tillslut vaknar upp så panikgråter jag lite. Av ren lättnad över att det faktiskt var en dröm.

Jag tror det var lite av en blandning mellan Insidious och World War Z – som jag såg häromdagen. WHO KNOWS.


my bones ache from missing you

Fan vad det slår en riktigt duktigt i ansiktet då man trodde att man började bli lite stadigare på benen, för att sen råka komma över gamla bilder från när man var tio bast och hängde i thailand. Eddie var femton och jag tio, utan en jävla aning om vad som egentligen skulle hända i framtiden - vi bara fanns. För dom som inte vet så kan jag meddela att Eddie en av mina äldsta vänner, som seriöst kännt mig alla mina tjugo år avled fyra dagar efter att jag anlänt till detta land. Vilket var eller snarare _är_ det absolut vidrigaste jag någonsin håller på att kriga mig igenom, för fan vad vi innan snackat om hur jävla kul vi skulle ha det. Åka runt på hans motorcyklar, bli fulla som satan och jag skulle som vanligt bara sitta och titta på i garaget och dricka upp hans öl medans Eddie meckad med sina motorcyklar. Och klaga på att det var mitt fel att han inte kunde se skillnaden på höger och vänster, som vanligt. Men så hann det inte bli, 'cause life sure is a proper bitch. Så...

Och det här är även första gången jag faktiskt öppet kan skriva och nämna hans bortgång utan att helt gå isär.
Cheesy as it sounds.

Men det jag ville egentligen ha sagt med det här inlägget var att, fan vad jag saknar honom. Visste inte att det var möjligt att sakna någon så här mycket, men detta är väl någon form av en fittig och eventuellt givande läredom. Och nu ska jag pull myself together och återgå till mitt arbete. Pusshej!


06.00 am window view


countdown!

 

tattoo inspo


this will never not be funny
yours to keep

 
Tjolahopp. Jag tänkte att det var dags för mig att make myself known i den här bloggen igen, efter att Ella drog ett skämt igår om att Ronja var som en crazy girlfriend som sakta men säkert tog över ens lägenhet och då tänkte jag: NU FÅR DET VARA NOG. Då det här är mitt sätt att stadigt ställa ner foten och ja, ta kontroll över situationen. Faktum är att Ronja tjatar på mig all the time om att jag ska börja blogga igen, men jag envisas med att jag inte har något intressant att skriva om. Och för att bevisa det så tänkte jag beskriva mina planer för idag: att läsa. Kurslitteratur. Riktigt trist sådan. Och vänta på att det ska bli den 11 december så att jag får antagningsbeskedet från högskolan. HUHUH. Alltså, i'm telling you; om inte jag kommer in på mitt program så skiter jag i det här, packar väskan och drar till Ronja. Då är det bara för henne att bereda plats och skaka fram ett leverne åt mig. För jag kommer gå under om jag sitter här utan någonting att göra tills nästan gång jag kan söka - igen. 

Annars då? Jag och Ida (samt Moa, Mikaela, Cleve, Julia och Madde) har börjat kika på kryssningar och funderar på att boka en till januari. Samtidigt som jag och Ida för tillfället planerar en Magaluf-trip 2.0 till början av sommaren. SAMTIDIGT som jag ska försöka ha råd att hinna med att hälsa på Ronja också, helst innan hon kommer tillbaka till Sverige, (även fast det vore bra mycket billigare att hälsa på henne i Sigtuna) - SÅ jag måste faktiskt komma in på högskolan. För annars har inte jag råd med det. Hahah!
 
Och helvete vad december går snabbt. Typ två veckor tills jul nu och jag har bara hunnit köpa juklappar till mamma och William och Anton. Fast Ida kommer nu till helgen och då ska vi julhandla här i Stockholm (kill me) Och ja! Bilden ovan är ett litet kollage från min tumblr, enjoyyy.
 
Oh well, until next time; sleep tight. (see what i did there?)
 

fifty shades of fucked up

Riktigt självmord att gå in på t.ex. Nelly.com och se hur snygga jävla kläder det finns, som jag inte kan köpa eller använda. För behöver inte direkt alla snygga höst- och vinterkläder här borta, och det suger fan riktigt ordentligt och sen att betala tull OM man nu skulle beställa något - nej tack. Får helt enkelt köra på planen att spara ihop så mycket pengar som möjligt och komma hem om ett år för att shoppa loss, ett år av sparande kan behövas då baht är nästan lika med noll i kronor. Deprimerande.

Men borde väl inte klaga över att jag endast behöver gå runt i sommarkläder i det här landet, trots att jag börjar cpfrysa då det är 21 grader varmt. Som i morse då man skulle ut och ta sig en rök, så fick man helt enkelt ta hjälp av hundarna för att inte sitta och huttra sönder... Okej, kanske inte riktigt men det var tillräckligt kallt att man i alla fall skulle få gåshud. Så skyndade mig snabbt in igen och spenderade dagen under mitt täcke, lämnade dock mitt älskade rum då farsans fru Nim kom in och sa åt mig att det var käk. Så hade hon gjort japansk currygryta = bästa som finns.

Och jag är redan opepp för jobb imorgon, det kommer vara KAOS! Längtar redan tills vi kommit förbi december och januari månaderna så det åter börjar lugna ner sig igen, man kan verkligen inte påstå att det är långtråkigt på jobbet under högsäsong i alla fall. Vilket också resulterat i att jag röker två pack om dagen, oh the joy!


photo dump


perfect day

 

all too human

"Maybe he wasn't a monster, maybe he was all too human - that's the most frightening thing of all"


 

bittersweet


Alltid lika mysigt då man vaknar två på natten och sen påminns av att man knappt ätit något, så man dåsigt och ostadigt pallrar sig iväg till köket i mörkret. För att hämta yoghurt och russin, samtidigt som han hör prasslande fotsteg utanför fönstren som följer efter en dit man går i huset. Antingen är det hundarna, något okänt djur från djungeln eller rent av någon nerknarkad granne som snokar i fönstren. Jag hoppas i alla fall på dom två första alternativen. Glömde nämna att vi var på Foodland i Pattaya där dom har sjukt mycket mat från våran sida av landet och det enda stället man kan hitta yoghurt i storpack, annars finns det bara i små, små ta-med-sig-burkar. Vilket är irriterande då en av mina favorit s.k. "rätter" är en tallrik med yoghurt och russin - så jag är rätt glad att vi lyckades köpa med oss i alla fall tvåpack yoghurt. En av de sitter jag och trycker i mig just nu - mitt i natten, ensam i mitt sovrum och ska se på lite mer dokumentärer om seriemördare. Forever alone, yolo - and all that shit!

chaos

Ren heaven att vara tillbaka hemma igen. Sjukt stressig dag med alldeles för mycket bilåkande fram och tillbaka, hatar fortfarande trafiken i Pattaya lika mycket  som innan. OCH det är fan pinsamt hur lätt jag blir åksjuk i det här landet och det tackar jag vägarna för, i Sverige har vi så sjukt mycket bättre vägar och här i Thailand är det som man åker Insane på Grönan varje gång man sätter sig i en bil. Vilket är jävligt obehagligt då man t.ex. som brud har ömma bröst och det guppar konstant, it hurts I tell yah! Så fort man kommit tillbaka till kontoret var det raka vägen in i en annan bil för att checka in massa kunder, vid det laget var jag så jävla virrig och trött att jag glömde bort att berätta hälften jag egentligen ska ha sagt. OH WELL, sånt händer!

Men var jävligt skönt att få reda på att man är ledig imorgon, det bästa med Thailand är att dom har så otroligt många och random heldagar som bara tycks ploppa upp överallt. Nyss var det kungens födelsedag och då är det till och med _förbjudet_ att jobba. Varför har inte vi det så i Sverige? Hmm, fast såklart får polisen och sjukhusen arbeta för annars skulle det nog bli kaos men fortfarande - jävligt nice.


bill nye

 

#onlyreasonwhyistilltalktopeople

catlady

ÄNTLIGEN funkar svenska internetsidor för mig igen, då de närmaste två dagarna inte alls fungerat att gå in på någon sida som slutar med ".se". Jävligt irriterande då man t.ex. spenderar mesta av tiden att klicka igenom svenska bloggar och själv har en väldigt spännande (...) blogg på blogg.SE. Irriterade I tell yah, men nu sitter jag också på kontoret så kanske därför det bestämt ska fungera igen... man kan ju inte lita på Internet hemma i djungeln. I alla fall december månad och det börjar bli en jävla massa jobb som rullar in samtidigt, alla ska ha motorcyklar och hjälmar och hjälp med att hitta en klänning eller fixa en lampa osv. Fy fan säger jag bara, svåraste med att sitta i kundservice är faktiskt att hålla sig till att "alltid var trevlig" och le, utan att verka för ironisk.

Morgonen började med att vi tog en sväng förbi banken och på parkeringen hittade jag som vanlig e ny vän, i form av en katt då jag inte kan låta ett enda gatudjur vara ifred här. Trots att det är jävligt jobbigt att ignorera det faktum att de flesta hoppar omkring med sjukdomar eller brutna ben, som t.ex. den här katten som trots sitt brutna bakben som var illa infekterat och dess ögon som var infekterade fortfarande var den mysigaste ever. Pretty much slängde sig på en så kunde helt enkelt inte låta bli att stanna kvar och klappa på honom, dock låter verkligen alla katter här i Thailand sjukt weird... som om dom är döende eller något liknande. Vilket kanske just den här katten var men har två fullt friska katter hemma som låter precis likadant!

I alla fall så bär det av till Pattaya senare och jag ser inte fram emot det då jag snarare vill hem direkt, istället för att ta mig in i staden som har den drygaste trafiken i världshistorien efter Bangkok. Tar alltid en timma extra tack vare folk som inte kan köra bil men ändå gör det, vilket också är standard här. För övrigt var det 22 grader imorse när jag vaknade och höll där med på att frysa ihjäl, vilket är underhållande då man i Sverige antagligen gnällt på hur varmt det var om det var upp mot tjugo grader. Ack, börjar bli en tvättäkta thai! Ska bara börja springa runt i flip flops 24/7 sen så är jag fullfjädrad.


@ home in dah jungle

Äntligen hemma igen i min lädersoffa, som jag gjort misstaget at somna i en eller två gånger - vädret här i thailand har en tendens till att se till att man helt klibbar fast i lädret. Har dragit på mig mina comfy clothes och som vanligt går det bara skitfilmer på alla filmkanaler vi har, standard. Men är väl lika bra då man ska ägna kvällen med att fortsätta jobba med hemsidan och jag som hade planer på att träna idag, MEN har hela kvällen om inte natten på mig för det. De är ju trots allt helg!

För övrigt är det begravning slash fest hos vårat tempel som vi bor grannar med, där jag fick reda på att tanten som dött sålde droger och blev skjuten till dötts. Inte ens våran lilla by i djungeln är fri från droger och vapen, ack ack ack. Så med andra ord kommer det vara musik och fest hela natten då de flesta begravningar här i thailand går ut på att supa, nämnt att begravningar även håller på i en vecka? Sju dagar. Aja, inte helt fel med en donande bas och thaistämmorna när man ändå ska sitta och... arbeta.R.I.P Nelson Mandela


Det var då en jävla massa R.I.P den här veckan.

islatte och cigg

Så klart ska allt som kan gå fel _gå fel_ i detta palmberikade land. Som t.ex. vår nya webbsida till firman som har alla  fel man kan tänka sig och jag fått den fina uppgiften att gå igenom allt, på alla tre olika språken. Så vd jag kommer spendera mig fredag med är att göra just detta, väldigt underhållande indeed. Inte för att jag kan påstå att jag annars skulle göra något vettigare men fy fan vad jobb, aja - jag får ju i all fall betalt för skiten. Så efter att ha blivit halvt klar med svenska sidan (som tog cirkus lirkus två timmar) så tog jag nog världens längsta rökpaus för att inte vilja slänga datorn i väggen, men nu jävlar! Nytt kaffe och nya takter, ska fanimej få klart i alla fall två olika språk innan denna dagen är slut... Så borde antagligen inte spendera tiden med att blogga, over and out!

Typiskt är också när man faktiskt  går upp extra tidigt för att fixa sig till jobbet, så ska någon magic man komma till huset och "välsigna" det... så man egentligen kunde ha sovmorgon till tio. Sen skulle man även ge gudarna och alla andra tusen ton mat, såg ut som vi hade haft värsta superfesten då vi äntligen åkte till kontoret.

Nuså, over and out!


Finally on my way to workR.I.P Paul Walker


.

Det skönaste med att befinna sig i Thailand december(eller november)-tid är att man inte mräker av julafton/nyårs-stressen what so ever. För är det något jag verkligen hatr är tjatet om julafton och nyår hemma i Sverige, fy fan. Sen att jag inte tycker julafton är värt att firas allt är en helt annan sak och jag kommer säkert ändra mig när jag skaffar barn (om jag gör det), men tills dess nej tack till julafton. Och det viktigaste är såklart att man helt slipper kylan även trots att jag går runt och fryser idag för att det "bara" är 25 grader varmt i Thailand, vilket är klassat som kallt nu när vi på andra sidan klotet också har s.k. "vintertid". 


Igår somnade den här vilda tjugoåringen halv nio efter en hel dag med Santo och hans fru i Rayong. Dock tror jag det hade mycket med att jag bara sovit tre timmar innan. MEN måste påminna mig själv om att jag inte har tålamodet att shoppa med folk som tar minst två timmar på varje avdelning. När man som jag går igenom en affär på två sek och ofta har en perfekt och klar bild om vad man vill ha, och hittar man det så slösar man inte pengar på saker "man kanske vill ha". Mest för att jag hatar att shoppa om det nu inte är datorer, tv-spel, mobiler, jackor eller skor. Det var även meningen att jag skulle köpa kläder men lutade med att jag kom hem med en kaffemugg, färgpennor och en dagbok som jag bara köpte för att den var snygg. Har ingen aning vad jag faktiskt ska använda den till men den är... fin.

Eventuellt nästa år kanske jag kommer få agera engelska lärare och  handledare på en skola här i Thailand. Men ugh, mer om det när det blir aktuellt. Snart kommer det även bli kaos på jobbet då den nya byggnaden Grand Beach öppnar 9 December och folk ska flytta in och vi måste fixa till vårat andra kontor i den byggnad, jesus christ.